Testimoni (Tempatan)

Posted by Abd Rani & Norhayati | Posted in | Posted on Sunday, October 11, 2009


ANDA TIDAK SIHAT? Jangan tunggu sehingga anda jadi begini, dikelilingi para doktor, baru anda mahu bertindak? Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Bertindaklah sekarang dan jadilah seperti pengguna bijak ini ... Bacalah apa yang ingin mereka katakan tentang jus Manggis!


Testimoni Pengguna
    
"Saya mempunyai penyakit yang merupakan pembunuh No 1, kanser paru-paru. Saya disahkan mengidap kanser pada bulan Mac 2009. Doktor mengesahkan kanser saya di tahap ke-2. Ketumbuhan yang saya hadapi sebesar 13.8cm x 12.7cm x 9.8cm. Selepas chemotheraphy pertama saya terasa lemah, rambut gugur, kulit menggelupas, selalu tidur, tidak boleh berjalan dan yang paling sedih tidak boleh sembahyang. Sewaktu chemotheraphy ke-2 saya minum Mangostyn Juice. Selama saya minum Mangostyn Juice, saya dapati badan saya terasa ringan, saya sudah boleh berjalan, lebih bertenaga, dan yang menakjubkan setelah 45 hari saya minum Mangostyn Juice, saya pergi ke hospital untuk menjalani CT Scan dan doktor dapati ketumbuhan saya tadi mengecut kepada 4.9cm x 4.2cm x 1.9cm serta sel kanser sudah tidak merebak. Kini saya yakin bahawa dengan khasiat yang ada pada Mangostyn Juice ini, insya'Allah dapat membantu pesakit yang mengidapi kanser. Tak percaya??? Cubalah ...!!!"  Nordin B Kari


"Saya mengalami ketumbuhan di belakang kepala sejak 6 bulan yang lalu. Ketumbuhan tersebut menyebabkan kesan keradangan pada mata saya iaitu mata menjadi bengkak dan menjadi merah. Pada asalnya hanya menganggap sakit mata sahaja tetapi lama-kelamaan bengkak tersebut tidak berkurangan, sehinggalah saya berjumpa doctor pakar dan beliau mengatakan terdapat ketumbuhan di belakang kepala saya. Seorang saudara saya telah mengesyorkan minuman jus manggis ini dan setelah minum 1 botol pertama saya rasa kesannya. Bengkak di dalam mata mula susut. Alhamdulillah”. Pn. Maheran, Penang.


"Saya mengalami sakit lutut, sakit dalam perut dan penglihatan kabur. Saya mula minum Mangostyn juice ini pada 12 April 2009. Selepas 4 hari saya minum jus ini sebanyak sebotol, pandangan mata saya terang, sakit lutut dan tiada serta sakit dalam perut pun sembuh seperti sediakala. Sekarang saya boleh mengayuh basikal di samping dapat menjual dan mempromosikan produk ini dengan banyaknya".  Che Liah, Tg Karang.


"Saya merasa tertekan kerana saya mengalami pelbagai jenis penyakit, antaranya darah tinggi, kencing manis, katarak dan glukoma yang teruk sehingga saya nak berjalan pun susah, pandangan kabur serta lemah-lemah badan. Setelah mengamalkan minum Mangostyn Juice ini sebanyak 2 botol, saya dapat merasakan kesihatan saya bertambah baik seperti sedia kala. Kini kencing manis, darah tinggi terkawal dan pandangan saya bertambah cerah. Alhamdulillah".  Hj Hashim Abd Rahman, Sekinchan.


"Pada 18 Mac 2009, saya telah dimasukkan ke hospital selama 6 hari kerana di syaki menghidap Chikugunya. Selama saya berada di hospital, saya diperkenalkan produk Mangostyn Juice ini oleh seorang saudara saya. Hasilnya setelah saya minum jus ini pada hari pertama, saya dapat merasakan badan saya lebih bertenaga dan ringan. Saya terus  minum jus ini sehingga satu hari saya membuat pemeriksaan doctor dan saya terperanjat tahap darah dan gula dalam badan saya menurun, jumlah ubat yang saya ambil juga berkurangan. Hebat sungguh Mangostyn Juice Dhamelin ini". Aishah Azit, Tg. Karang.


"Nak dijadikan cerita, saya, suami dan anak mempunyai penyakit. Suami saya strok langsung tak boleh cakap, anak saya adalah kanak-kanak kurang upaya, air liur tak henti-henti keluar dan saya pulak ada masalah tulang belakang dan tulang selangka, yang disebabkan oleh kemalangan jalan raya. Bercerita tentang Mangostyn Juice ini, saya beli sekotak dari seorang rakan saya. Kesannya terhadap keluarga saya, dengan hanya minum baru sekotak, suami saya bergerak dan bercakap, air liur anak saya sudah tidak meleleh lagi dan sakit tulang saya telah berkurangan. Tanpa membuang masa saya terus menjadi ahli Shamelin Bina. Testimoni akan saya jadikan sebagai kekuatan saya dalam menjalankan business ini". Ruziah Yatim, Sg Sireh.


"Selama 2 tahun saya mengidap barah payu dara dan telah menjalani rawatan kemoterapi sebanyak 6 kali. Kesan dari rawatan ini, darah haid saya tidak akan lagi keluar dan selagi saya menjalani rawatan kemoterapi ini selagi itulah darah haid saya tak akan keluar. Apa yang saya nak kongsi di sini ialah tentang keajaiban setelah saya minum Mangostyn Juice. Hari ke 4 saya minum jus ini, darah haid saya datang secara normal seperti sewaktu saya sihat dahulu. Banyak lagi penyakit yang saya alami hilang secara serentak setelah saya amalkan Mangostyn Juice. Sungguh Menakjubkan!"  Siti Rohiah, Sabak Bernam.“ Saya berumur 72 tahun, mempunyai masalah kencing manis melebihi 10 bacaan, darah tinggi serta sering mengalami sakit dada. Masalah telah berlanjutan dan saya telah mengambil bermacam-mcam ubat untuk mengatasi masalah ini tetapi tidak ada perubahan. Pada awal bulan 8 saya telah diperkenalkan produk jus manggis oleh seorang sahabat. Setelah saya mengambilnya 3 botol untuk mencuba, saya dapati masalah-masalah penyakit saya telah beransur-ansur berkurangan. Saya juga jarang mengalami sakit-sakit dada serta demam. Saya dapati kencing manis berada di paras 5-9 setiap hari, walaupun mengambil makanan karbohidrat yang lebih setiap hari. Di samping itu saya rasa sangat bertenaga dan rasa muda selalu”. Haji Yusop Dahalan, SUNGEI BESAR


“Saya mengidap penyakit Rheumatoid Arthritis (RA) sejak 5 tahun lalu, di mana tangan saya telah tidak dapat dubuka (kerekot). Sendi-sendi saya juga sakit untuk bergerak dan melakukan kerja berat. Saya telah mengambil bermacam-macam ubat untuk mengatasi masalah ini tetapi ianya masih berlaku sehingga saya terpaksa mengambil pil penahan sakit. Pada suatu hari saya telah terbaca khasiat jus manggis ini di Harian Metro. Setelah mengamalkan minuman shamelin Mangostyn juice ini selama seminggu, saya telah merasai kesannya. Pada asalnya sendi saya terasa sakit, air kencing kotor tetapi setelah itu sendi lutut saya terasa ringan. Saya juga boleh tidur dengan lena”. En. Khairullah, KLANG"Saya berumur 58 tahun, mempunyai masalah kencing manis > 10 bacaan, darah tinggi, Gout, migrane, dan masalah saraf. Saya seorang bekas peninju. Masalah ini telah berlanjutan dan saya telah mengambil bermacam-macam ubat untuk mengatasi masalah ini, tetapi tidak ada perubahan. Pada awal bulan 12, saya telah diperkenalkan produk jus buah manggis oleh seorang sahabat. Setelah saya mengambilnya 1 botol untuk mencuba, saya dapati masalah-masalah penyakit saya telah beransur-ansur berkurang dengan cepat dan tiada masalah lagi. Saya dapati kencing manis berada di paras 5-9 setiap hari, walaupun mengambil makanan karbohidrat yang lebih setiap hari. Di samping itu saya rasa sangat bertenaga dan rasa muda selalu. Begitu hebat jus ini." 
En Zainuddin, Sungai Buloh SELANGOR


"Pak Din telah mengalami jangkitan pundi-pundi kencing yang kronik, iaitu mengalami masalah didalam mengawal kencing yang keluar tanpa kawalan. Kepenatan bekerja dan masalah saraf yang telah hampir setahun. Pada mulanya Pak Din hanya mencuba 1 cup (30ml), dalam masa beberapa minit sahaja, Pak Din merasa ada perubahan pada masalah ini. Lepas itu pak din terus mengambil jus ini, Alhamdulillah, masalah kencing telah tiada lagi dan Pak Din rasa amat bertenaga dan masalah saraf telah berkurangan. Hebat jus manggis ini." 
Pak Din, MELAKA


"Saya mengalami masalah "gastrik", sudah 1 tahun, bermacam-macam ubat dan supplement telah saya ambil untuk mengatasi masalah ini, tetapi tidak dapat mengatasi masalah saya. Lalu suami saya menyuruh mencuba jus manggis, setelah 3 botol mengambil jus ini masalah gastrik saya dan saya rasa amat bertenaga." Puan Ramnah, Cheras KUALA LUMPUR


"Saya berumur 68 tahun, mempunyai masalah saraf, iaitu sakit dibahagian tapak kaki dan sendi-sendi, kencing manis, kurang bertenaga, darah tinggi dan masalah membuang air besar. Setelah mengambil jus ini 3x sehari, masalah saya telah baik. Alhamdulillah, masalah membuang air besar yang baik setiap hari, bertenaga, dapat berjalan dengan baik dan kencing manis berada pada bacaan 5-9, rasa sengal dan sakit sendi sudah berkurangan. Jus manggis ini amat baik." 
Hj. Mahayidin, KELANTAN


”Saya mengalami penyakit jantung (semput) dan tidak dapat berjalan jauh kerana selalu keletihan. Doktor memberitahu, salah satu dari 5 saluran jantung saya tersumbat. Selepas mencuba jus manggis 2 cup setiap hari (2 x 30ml), badan say kembali sihat dan cergas. Rasa sakit pada dada juga semakin berkurang. Sekarang saya semakin yakin dengan jus manggis dan telah berkongsi kebaikannya dengan saudara mara dan kawan-kawan”
Puan Nabesa Alvi, Masai, JOHOR


"Masalah arthritis yang sudah lama, di mana tangan saya telah tidak dapat dibuka (kerekot). Saya telah mengambil bermacam-macam ubat untuk mengatasi masalah ini tetapi ianya masih berlaku. Pada suatu hari saya telah diperkenalkan jus manggis ini oleh seorang kawan. Sungguh "menakjubkan" setelah mengambil 1 cup- 30ml, dalam beberapa minit sahaja, jari-jari saya telah dapat digerakkan seperti sedia kala. Sungguh menakjubkan jus manggis ini. 
Madam Tan, SELANGOR


"Saya seorang usahawan, yang selalu berulang alik dari K.B ke K.L, yang mengambil masa 8 jam. Saya terpaksa berhenti beberapa kali kerana selalu kepenatan memandu kereta. Di samping masalah rasa sakit dibahagian tulang belakang. Semasa saya di KL, saya berehat di rumah adik saya untuk balik ke KB. Pada masa yang sama saya rasa masalah sakit di bahagian tulang belakang. Lalu adik saya menyuruh saya mencuba jus manggis ini, dalam beberapa saat sahaja saya rasa masalah sakit dibahagiaan belakang telah hilang. Lalu saya meneruskan perjalanan ke K.B, saya sungguh terkejut kerana saya dapat memandu kereta ke KB, "tanpa henti". Tenaga yang hebat." 
En. Zainal, KELANTAN


"Suplement Hebat! Saya adalah seorang pengamal produk-produk makanaan kesihatan. Setelah diperkenalkan jus ini, lalu saya memberhentikan pengambilan supplemen yang lain, hanya mengamalkan jus manggis sahaja. Setelah mengambil jus ini, saya dapat merasakan jus ini dapat memberi banyak tenaga, mengatasi masalah rasa sengal badan dan angin dalam badan, tidur saya nyenyak dan berkualiti dan mendapat rehat yang mencukupi dan lain-lain. Hebat jus manggis ini." 
En. Amin, KUALA LUMPUR


Sakit darah tinggi dari 190-120 turun 140-80, Kolesterol turun dari tahap 8 ke tahap normal…selepas minum jus manggis 2 cup setiap hari (2 x 30ml) selama seminggu. Di samping itu, saya ada masalah tulang belakang, di mana tisu saya tertindih antara tulang. Doktor mahu membuat pembedahan tetapi setelah mencuba jus manggis sebotol penyakit telah hilang, Doktor sendiri terkejut. Saya berasa bersyukur kesihatan say bertambah baik”
Puan Hajah Lawiyah, Ketereh, KELANTAN


Alahan dapat diatasi dengan manggis
“Anak berumur 7 tahun, sejak usia 4 tahun, mengalami masalah alahan yang teruk apabila makan ayam dan telur (makanan berprotein) begitu juga dengan habuk. Mata akan mejadi merah, gatal dan bengkak. Doktor memberikan sejenis steroid, air drop ‘petanol’ selama dua tahun. Pada bulan 10/2007, saya diperkenalkan dengan jus manggis, setelah diberikan jus setiap hari masalah sudah tiada dan sembuh sepenuhnya. Saya sungguh gembira” Encik Nazrin 


Kulit Bertambah Berseri.
“Saya telah mengalami masalah resdung dan jerawat yang teruk. Setelah diperkenalkan jus manggis, saya mencubanya. Saya telah melihat perubahan yang ketara pada jerawat dan resdung. Saya telah menghabiskan 4 botol jus ini, muka saya telah baik kembali dan berseri. Terima kasih" Cik Syauqiyah 

Masalah Asma dapat diatasi dengan Manggis 
"Anak saya Nur Anisya berumur 8 tahun ...sejak berusia setahun telah mengalami masalah asma yang teruk, apabila minum ais dan makan ais cream  akan mengalami masalah asma dengan teruk. Setiap sebulan 2 kali berulang-alik ke hospital untuk sedut gas... pada bulan 8/2008 setelah diperkenalkan oleh jus manggis anak saya mengambil jus manggis sehari 2 cup setelah seminggu Alhamdullilah anak saya telah sembuh dan kembali normal... kini anak saya boleh minum ais dah menikmati ais cream seperti biasa. Makan pun tak payah pantang lagi. Dia juga mampu berenang seperti dulu... Saya sungguh gembira dan mengesyorkan mereka mencuba jus manggis ini ... Sungguh hebat...!!!"En Yusaini - Kulim, KEDAH


Untuk testimoni luar negara klik di sini